לרוץ על החיים
עד לפני 4 שנים לא הבנתי לאן כולם רצים ורצות.
פעם ישבתי עם חברה על דרינק במרפסת וצחקנו על היותנו פדלאות שלא מבינות לאן ולשם מה ריצה. שאלנו את עצמנו (אפילו חיפשנו בגוגל) האם יש סטיקר לאוטו עם הספרה 0.00 לבטא את תפיסת העולם שלנו "לא רצה. נקודה". כי למה בעצם לרוץ?
ואז הגיעה דיתי.
לפני 5 שנים התרסקתי (פיזית) בסקי בהרי האלפים המושלגים. המקום הכי גבוה הפיל אותי למקום הכי נמוך פיזית וגם נפשית. משם, לא הייתה לי ברירה וכדי לשקם את הגוף אחרי הפציעה, הבנתי שאני חייבת ספורט. חייבת ללמוד לרוץ.
אחרי שהשתקמתי מהפציעה וחזרתי לעמוד על הרגליים, קיבלתי את במתנה ושידוך את עידית תמיר שאת סיפור האהבה והריצה שלנו אפשר למצוא בבלוג המשותף שכתבנו באתר סלונה “קמות מהספה” .
סימנתי יעד, נעצתי מטרה, החזקתי ביד שהושיטה לי דיתי. קמתי והתחלתי לרוץ.
נהייתי אישה שרצה.
בתחילת הדרך ראיתי קושי, התנגדות, אפילו פחד לצאת לדרך החדשה, למרות שרציתי לצאת אליה, למרות שידעתי כמה היא תעשה לי טוב. הכל היה שם – החששות, התירוצים, המחשבות – יכאב לי, זה לא יצליח לי, ואולי אתייאש, או אסבול… ובאמת ההתחלה הייתה כזאת אאוץ’. הנה כבר כואבת לי הברך. אחרי שני מטר הכאב עובר לעקב, אחר כך לשוק. בהמשך לצד. אבל המשכתי, וסיימתי ריצה ראשונה עם חיוך ענק ותחושה ענקית של סיפוק. כעבור יומיים כאבו לי שרירים במקומות ששכחתי שקיימים וידעתי שזה כאב טוב, של צמיחה וגדילה והתקדמות, של חוזק. כאבים שאומרים לי "את יכולה". ואכן כך, המשכתי. ומאחת שמחפשת תירוצים וכואב לה ומקטרת נהייתי זאת שמרימה רגליים ודופקת ספרינטים על המזח. כבר 4 שנים שאני מתמידה לרוץ. לא רצה הרבה, לא רצה מהר, אבל רצה.
אבל רגע (נזכרת בסטיקר 0.00), מה עם לעמוד במקום?
ברור לכולנו שלעמוד במקום זאת לא שאיפה לחיים. כל התיאורים המילוליים של התקדמות, התפתחות וצמיחה מדברים על תנועה גופנית קדימה – לעשות את הצעד הראשון, לעלות מדרגה, לטפס בסולם, לטפס למעלה, ללכת הלאה, להתקדם קדימה.
לפעמים, בעמידה במקום, נרגיש רוגע ושלווה. לפעמים אין לנו צורך להתקדם בדרך, וזה ממש מדויק לנו פשוט לשהות – בין אם זו שהייה מחשבתית ורגשית או בין אם זו שהייה פיזית. ויש לפעמים, שהעמידה במקום תוקעת ומקבעת אותנו. לפעמים חוסר התנועה מביא אותנו לשקוע, להתבוסס בתוך מצב שלא נעים לנו, ובהרגשה שאין לנו איך לזוז, איך לצאת מזה.
לרוץ זה להיכנס לקצב ולמחויבות. להרים רגליים באוויר.
להבדיל מלעמוד במקום – לרוץ זה לקפוץ יותר, להגביר את קצב הלב, להמריץ את הדם ולאמץ את הגוף כולו. לפעמים זה אפילו כואב. זה קשה. לפעמים את ממש צריכה להתנגד לעצמך. לשכנע את עצמך. לדרבן את עצמך, עוד קצת, עוד מעט. לפעמים אני מתחילה ריצה בחוסר אנרגיה ומסיימת אותה באנרגיות שיא ולפעמים להפך. לרוץ זה להתקדם מהר, להספיק, להשיג, לסיים משימות. כן, לפעמים את פשוט חייבת לרוץ.

צילמה באהבה המחוננת: נתלי תמיר
ומה שבטוח – בריצה – את יוצאת משהו אחד וחוזרת משהו אחר.
ריצה היא החיבור בין סימון מטרה והגוף. זו המטרה היחידה מכל המטרות הרבות שיש לי בחיים, שבו היעד שאני מציבה לעצמי כל כולו מרוכז אך ורק בגוף שלי. לא בשום יכולת אחרת. מטרה שלא תלויה באף אדם או גורם אחר. היא לפעמים תלויה בכוחות עליונים (מבול / סגר קורונה / חמסין). אבל היא אפשרית לי כל עוד אני רוצה ויכולה פיזית. מסמנת מטרה ויוצאת אליה. אני גופי והזמן.
ככה אני רואה את הגישור, בוודאי לעומת משפט.
במשפט – אנחנו, הצדדים, בסה"כ עומדים ועומדות במקום. יש עורכי דין, וכל צוותי המשרדים שלהם, יש את בית המשפט, המערכת הגדולה, את השופט.ת והקלדנית והעוזר.ת המשפטית. יש מערכת שלמה של א.נשים שתפקידם "לקדם" את הפתרון עבור הצדדים. בזמן שהם עצמם, בעצם עומדים במקום. הם אולי על סירה או על רכב שמישהו אחר מוביל, מנתב ומקדם אבל בעצמם לא בתנועה.
בגישור – הצדדים הם אלו שמזיזים את הפתרון. הם מייצרים אותו. הם שולטים בקצב, בהתקדמות, בהחלטות ובהסכמות. הם בשליטה – מי יהיה מעורב בתהליך, מי המומחים שיצטרפו אליו אם צריך, הם בתנועה ובתזוזה.
נכון, כמו בריצה – היציאה לדרך הגישור מלווה לא פעם בחששות – מה יהיה אם זה לא יצליח, אולי הצד השני ינצל את הגישור לרעה, מה אם אגלה שסתם בזבזתי זמן, או מאיפה יש לי בכלל את היכולת לקבל החלטות, לטפס על ההר המבהיל הזה?
המשימה שלי היא לגרום לכם.ן לרוץ איתי בהליך הגישור.
אני פוגשת נשים, גברים וזוגות רבים שהפחד מחוסר הוודאות שעולה מההחלטה להיפרד מבן או בת הזוג – משתקים. מקפיאים. תוקעים. לשים קץ למערכת היחסים, לחיים משותפים, למשפחה כפי שהתרגלנו אליה זה אף פעם לא קל, בין אם זה "בטוב" או ב"כסאח", בין אם זה מתוך רצון הדדי או חד צדדי, זה תמיד קשה ומבהיל ומזעזע את כל המערכות שלנו.
והפתרון? להיכנס לקצב, להרים רגליים, להתקדם בשליטה ובביטחון. ולסמוך על עצמנו להביא אותנו אל היעד.
לרוץ על החיים.
אוהבת את החיבור בין הגישור לריצה . היכולת להגדיר מטרה ויעד ולכוון לצד ההנאה מהתוצאה .
אוהבת את כתיבתך ואת הרגישות בה את פורמת והופכת מורכב לפשוט .
רוצי לך
תודה זהר על דברי החוכמה והרוח הטובה שאת שמה לי בכנפיים ???♀️אוהבתותך ??♀️
זה כל כך נכון בעיני שהגישור הוא המקום היחידי כשנפרדים שבו יכול להיות דיאלוג שיריץ אותנו הלאה להמשך חיינו, לאפשר לנו לצמוח מתוך המשבר והשבר ושהמקום של המגשר/ת הוא לעזור להתחיל את הריצה ולהושיט יד לבני הזוג.
אצנית מהממת שאת
הלוואי והיה לי אותך אז♥️
תודה זהר יקרה לי. מרגשת אותי בדברים שלך . חיזקת אותי וחיממת את ליבי.
לרוץ = לא להסכים להיות תקועה במקום
וגישור בעיני זאת הדרך לנוע כשהכל תקוע
גאונה.קום, כתיבתך סחפה אותי ברוח הריצה, הגישור וההנאה, ברקע מתנגן לי השיר שלך stayin alive
ואיך שחיברת את זה לעיסוקך בחיים עצמם, כל כך גאוני מצידך.
ודבר לסיום, שצילמתי אותך בזריחה והעלת אותה פה הכי חייך והרחיב את ליבי בגאווה
אז אני יודע גישור ורחוק מריצה, מאז ריצת בראור בבה"ד 1. ובכל זאת.
ההשתקפות הבהירה שלך ביתרון הגישור על התהליך המשפטי, היא חדה. מהות של ממש.
אם כבר אדם נאלץ לעזוב את אהבתו, הכאב שם ולא תמיד ערים לצורך המשווע לראות אותו, להכיר בו ולא להתמכר לתחושת ה"אני מחושל/ת לכול". זה אומר לטפל בו, כמה שצריך ועם מי שרלוונטי.
הגישור מאפשר סביבה בוטחת להתחזק מהמקומות החלשים שפוקדים את המתמודדים.
קרוב לודאי שהתוצאה של הגישור תהיה מטיבה יותר מתהליך משפטי.
אבל תהליך גישורי ראוי ואינטיליגנטי גם מקנה שיפור המיומנות בדילמות החיים בעתיד.
ההארה שלך אדירה. שאפו.